Alantoīns

Alantoīns biežāk sastopams kā balts pulveris bez smaržas, kas labi šķīst ūdenī. Dabā tas ir sastopams tauksaknes augā, tādēļ jau vēsturiski tauksaknes lapas un saknes izmanto, lai veicinātu brūču dzīšanu, mazinātu iekaisumus un izsitumus, mazinātu pietūkumu un asinsizplūdumus pēc sasitumiem. Dermatologi un skaistumkopšanas speciālisti pierādījuši, ka alantoīns izcili mitrina un nomierina ādu, gādājot par tās veselīgo izskatu. Tas pasargā ādu no ārējās vides kaitīgās ietekmes, kā arī atbrīvo no atmirušām šūnām, veicinot šūnu atjaunošanos, tādēļ alantoīnu izmanto gan roku un sejas krēmu un losjonu ražošanā, gan arī sauļošanās kosmētikas ražošanā.

Drogas padoms: Alantoīnu iesaka lietot saulē iedegušas vai vējā un salā apvilktas ādas kopšanai, kā arī iekaisušas ādas nomierināšanai. Tā kā alantoīns ir antialerģisks, to saturoši krēmi ieteicami bērnu ādas kopšanai ziemā.