Marulas eļļa

Marulas eļļu iegūst no Āfrikā augošā marulas koka (Scelerocarya birrea) augļu kauliņiem. Eļļa ir bagāta ar proteīnu, bioflavonoīdiem, aminoskābēm, antioksidantiem (piemēram, E vitamīnu), kāliju, kalciju, magniju, jodu, tā satur 4 reizes vairāk C vitamīna nekā apelsīni un ap 70% Omega 9 un citas neaizvietojamās taukskābes, kas veido uz ādas aizsargkārtiņu, saglabājot šūnu elpošanu un veicinot lielāka mitruma daudzuma saglabāšanos ādas virskārtā. Eļļa viegli uzsūcas ādā, baro to, veicina šūnu atjaunošanos un novērš ārējās vides kaitīgo ietekmi uz ādu. Tās spēja mazināt kairinājumu un iekaisumu tiek izmantota pēcpīlinga un pēcsauļošanās kosmētikā, kā arī ievainojumu un dažādu ādas bojājumu dziedēšanai. Alerģijas pret riekstiem gadījumā eļļa jālieto piesardzīgi!

Drogas padoms: Marulas eļļa īpaši piemērota elastību zaudējušas, sausas, iekaisušas, atūdeņotas, kā arī bērnu ādas kopšanai, tomēr palīdzēs arī attīrīt taukainas ādas poras. Sejas, acu zonas un pretnovecošanās krēmi ar marulas eļļu ieteicami, lai atjaunotu ādas elastību, mazinātu krunciņas, piešķirtu ādai veselīgu, mirdzošu izskatu. Eļļa palīdzēs arī mazināt strijas, uzlabos roku ādas un nagu stāvokli, baros, mitrinās, novērsīs ādas plaisāšanu. Matu kopšanas līdzekļos eļļa kops galvas ādu, atjaunos ķīmiski bojātus matus un piešķirs tiem spīdumu.