Parafīns

Parafīns ir sintētiskais vasks, kuru kā mitruma aizturētāju izmanto, piemēram, lūpu krāsās un krēmos, kā arī lieto sildošām kompresēm medicīnā un kosmetoloģijā. Kosmētikas salonos tiek piedāvātas parafīna procedūras jeb parafīnterapija – izkausēta parafīna aplikācijas uz rokām, kājām, sejas vai ķermeņa. Procedūrās tiek izmantots kosmētiskais parafīns, kas bagātināts ar augu eļļām un citiem ādas kopšanai un dziedēšanai nepieciešamiem komponentiem. Parafīna procedūra stimulē asinsriti, palīdz atbrīvot muskuļus un locītavas no saspringuma un sāpēm, atjauno mitruma līdzsvaru ādā. Procedūras laikā poras tiek attīrītas no toksīniem, tādējādi novēršot iekaisumu un pinņu veidošanos, āda tiek dziļi barota un tonizēta. Parafīnterapija sejai veicina sejas ovāla nostiprināšanos, ķermenim – stimulē limfodrenāžu un celulīta izzušanu, āda izskatās jaunāka un gludāka.

Drogas padoms: Parafīna procedūras īpaši piemērotas sausai, vīstošai, raupjai, kā arī problemātiskai ādai. Parafīnterapiju neiesaka grūtniecības, paaugstināta arteriālā asinsspiediena un paplašinātu varikozo vēnu gadījumā, kā arī tad, ja uz ādas ir brūces, lielas kārpas vai dzimumzīmes.