Persiku kauliņu eļļa

Persiku kauliņu eļļa tiek iegūta no persiku (Prunus persica) kauliņu kodoliem. Tā satur piesātinātās un nepiesātinātās taukskābes, А, В, С, Е un Р vitamīnu, kā arī kalciju, dzelzi, fosforu un kāliju. Persiku kauliņu eļļa ātri iesūcas ādā, neatstājot taukainu sajūtu. Eļļai piemīt antioksidanta, ādu un matus mitrinošas, mīkstinošas un barojošas īpašības, tā palīdz atjaunot ādas elastību un cīnīties pret iekaisumu un ādas problēmām, piemēram, ekzēmām un psoriāzi. Persiku kauliņu eļļa atrodama daudzu kosmētikas produktu, tajā skaitā ziepju, šampūnu, losjonu, ķermeņa un sejas krēmu, masāžas eļļu, lūpu balzamu sastāvā.

Drogas padoms: Persiku kauliņu eļļa ir īpaši piemērota sausai, jutīgai, no saules un vēja cietušai, kā arī novecot sākušai ādai. To var lietot arī kosmētikas noņemšanai un acu zonas ādas kopšanai. Kosmētikas līdzekļi ar persiku kauliņu eļļu novērš ādas sausumu, lobīšanos un plaisāšanu, palīdz izlīdzināt krunciņas un uzlabot ādas toni. Persiku kauliņu eļļu var lietot arī bērnu ādas kopšanai, tā nav ieteicama gadījumos, ja ir alerģija pret riekstiem.