Skvalāns

Skvalāns ir eļļā šķīstošs bezkrāsains šķidrums, ko iegūst no olīveļļas vai haizivs aknām, bet tas atrodams arī avokado, palmu, kviešu asnu un citās augu eļļās. Skvalāns iekļauts daudzu kosmētikas līdzekļu, piemēram, serumu, pretnovecošanās, acu zonas, sejas un ķermeņa krēmu, losjonu un masku sastāvā. Tas ātri uzsūcas, neaizsprostojot poras un nepadarot ādu taukainu, bet veicinot šūnu atjaunošanos un kolagēna ražošanu ādā, kā arī veidojot uz ādas aizsargslāni, kas novērš ārējās vides, tajā skaitā UV starojuma, toksīnu, mikroorganismu un sēnīšu negatīvo iedarbību uz ādu, līdz ar to palīdzot cīnīties ar ekzēmām un citām ādas problēmām. Skvalāns arī nodrošina citu kosmētisko komponentu nokļūšanu ādas dziļākajos slāņos un uzlabo to efektivitāti.

Drogas padoms: Skvalāns īpaši piemērots sausas, jutīgas, novecot sākušas ādas kopšanai. Kosmētikas līdzekļos tas mitrina un mīkstina ādu, izlīdzina sīkās grumbiņas un piešķir ādai veselīgu, jauneklīgu izskatu. Matu kopšanas līdzekļi ar skvalānu stiprinās matus un piešķirs tiem mirdzumu, lūpu balzami un lūpu krāsas ar skvalānu padarīs lūpas maigas un spīdīgas.