Safloras eļļa

Safloras eļļa tiek iegūta no Viduseiropā un Ēģiptē izplatīta dadžveidīga auga – safloras (Carthamus tinctorius) ziedu sēklām, kuras satur ap 35% eļļas. Safloras eļļu lieto pārtikā un kosmetoloģijā, tā ir bagāta ar glikozīdiem, A, D, K un E vitamīnu, kā arī nepiesātinātajām taukskābēm. Tajā atrodams ļoti augsts linolskābes (Omega 6) procents (līdz pat 80%). Eļļa nostiprina šūnu membrānas un asinsvadu sieniņas, uzlabo asinsriti, novērš iekaisuma procesus ādā, tajā skaitā akni. Safloras eļļa arī lieliski piemērota sejas un matu kopšanai, masāžai, matu sakņu nostiprināšanai un nagu augšanas stimulēšanai. Eļļa izveido uz ādas aizsargbarjeru, kas uztur mitruma līmeni ādā, tā neaizsprosto poras, bet padara ādu mīkstu un zīdainu.

Drogas padoms: Safloras eļļa un kosmētika ar safloras eļļu īpaši piemērota taukainai, kombinētai un problemātiskai ādai. Tā ieteicama un tiek izmantota sejas tīrīšanas līdzekļos, dušas želejās, losjonos, serumos, acu, pretnovecošanās un ķermeņa krēmos, lai mitrinātu ādu, atjaunotu tās elastību, izlīdzinātu sīkās grumbiņas, novērstu ādas sausumu un zvīņošanos, kā arī piešķirtu ādai skaistu, veselīgi mirdzošu izskatu.