Spirts

Spirts ir viegli uzliesmojošs, bezkrāsains un gaistošs šķidrums. Pastāv vairāki spirta veidi, taču visbiežāk tiek izmantots etilspirts. Dabīgo etilspirtu iegūst no kviešiem, rudziem, kukurūzas vai cukurniedrēm. Medicīnā to izmanto kā dezinfekcijas līdzekli un šķīdinātāju. Dabīgo augu etilspirtu izmanto arī alkohola ražošanā. Kosmētikā etilspirts tiek lietots kā konservants, lai saglabātu nemainīgu kosmētisko produktu kvalitāti. To pārsvarā izmanto mazā koncentrācijā, lai tas neradītu kairinājumu ādai un nepadarītu to sausu. Vēl kosmētikā etilspirtu izmanto, lai novērstu taukainu ādu, mainītu krēmveidīgo līdzekļu biezumu un uzlabotu to uzsūkšanos ādā. Spirts tiek iekļauts dezodorantos, gēlos, losjonos, putās, šampūnos un pat ziedu tonikos.  

Drogas padoms: Cilvēkiem ar sausu un jutīgu ādu būtu ieteicams izmantot kosmētiskos līdzekļus ar zemu augu izcelsmes etilspirta koncentrāciju (zem 30%). Savukārt taukainas ādās īpašniekiem etilspirta koncentrācija kosmētikā var būt augstāka – virs 30%, kas nodrošinātu optimālu tauku dziedzeru darbību.