Stearīnskābe

Stearīnskābe ir dabiska taukskābe, balta vaskveida viela, ko iegūst no dzīvnieku taukiem vai augu eļļām un sviestiem. Stearīnskābi iegūst tikai no dabas izejvielām. Skābes nosaukums cēlies no grieķu valodas vārda „stear” ar nozīmi „tauki”. Stearīnskābe sastopama arī cilvēka ādas dabīgajā taukvielā. Šī skābe, kas nešķīst ūdenī, piedod tekstūru un biezumu barojošiem krēmiem, ķermeņa sviestiem un losjoniem, lūpu balzāmiem, kā arī to izmanto ziepju vārīšanas procesā.          

Drogas padoms: Stearīnskābe kosmētikas līdzekļos uzlabo ādas sebumu jeb vielu, kas pasargā ādu no ārējās vides nelabvēlīgās iedarbības, tai skaitā, aizsargā ādu no mitruma zuduma, kā arī no vēja un saules kaitīgās iedarbības.