Šokolāde

Šokolāde ir konditorejas produkts, kura ražošanā izmanto kakao pupiņas. Atkarībā no ražošanas procesā pievienotā cukura daudzuma, izšķir rūgto, rūgteni saldo un saldo šokolādi. Ir pierādīts, ka, lietojot šokolādi uzturā, tā uzlabo garastāvokli un novērš nogurumu, jo stimulē endorfīna jeb laimes hormona izdalīšanos. Šokolāde baro ādu, veicinot ādas krunciņu izlīdzināšanos, tālab skaistumkopšanā to visbiežāk izmanto ķermeņa kopšanas rituālos, piemēram, masāžās, ķermeņa ietīšanas un sejas kopšanas procedūrās.

Pateicoties ādu attīrošajai un mitrinošajai funkcijai, šokolādi izmanto arī ķermeņa kopšanas līdzekļu, piemēram, ziepju un ķermeņa krēmu ražošanā. Aizvien lielāku popularitāti iemanto no šokolādes gatavoti ķermeņa skrubji, jo tie līdzīgi kā šokolādes masāžas ir efektīvs līdzeklis cīņā ar celulītu.

Drogas padoms: Šokolādes maska padarīs sejas ādu gludu, mīkstu un uzlabos tās toni. Lai tādu pagatavotu, jāizkausē šokolādes tāfelīte, jāpievieno mazliet saldā krējuma vai, piemēram, mandeļu eļļa, rūpīgi jāsajauc un jāuzklāj uz attīrītas ādas. Maska uz sejas jāklāj, kad tā ir vidēji silta – sāk sabiezēt. Pēc 15-20min masku no sejas nomazgā ar siltu ūdeni. Šokolādes procedūras ir veselīgas un efektīvas vien tad, ja tām izmanto tīru melno šokolādi, kuras sastāvā ir vismaz 60% kakao.