Šī sviests

Šī sviests tiek iegūts no Āfrikā augošā šī jeb karitē (Vitellaria paradoxa) koka augļiem un ir pazīstams ar savām izcilajām spējām mitrināt, barot un dziedināt ādu. Tas satur unikālas taukvielas, kanēļskābi, kas aizsargā ādu pret vēju un darbojas kā dabīgs UV staru filtrs (SPF6), kā arī A, E un F vitamīnus, kam piemīt reģenerējoša un pretiekaisuma iedarbība. Tādēļ šī sviests ārstē ekzēmas, dermatītu, akni un novērš ādas sausumu. Iedarbojoties uz ādu, šī sviesta aktīvās vielas stimulē kolagēna sintēzi ādā, tādējādi novēršot tās priekšlaicīgu novecošanos. Šī sviests zināms arī kā palīgs apdeguma rētu un striju mazināšanā.

Drogas padoms: Šī sviestu saturošos kosmētikas līdzekļus ieteicams izvēlēties lai koptu sausu un iekaisušu ādu – tas mitrinās ādu, atjaunos tās elastību un tonusu, uzlabos ādas krāsu un mazinās krunciņas. Šī sviests ir izplatīts arī matu kopšanas līdzekļos, jo baro un atjauno nedzīvus, bojātus, aplūzušus matus, palīdz novērst blaugznu veidošanos un veicina matu augšanu.