Titāna dioksīds

Titāna dioksīds ir titāna rūdas galvenā sastāvdaļa. Tas ir ūdenī un taukvielās nešķīstošs dabiskas izcelsmes minerāls bez aromāta, kas pēc konsistences atgādina baltu, smalku pulveri. Tam piemīt balinošas un matējošas īpašības, tādēļ skaistumkopšanā titāna dioksīdu lielākoties izmanto kā balto krāsvielu ziepju, pūderu un citu kosmētisko līdzekļu ražošanā. Titāna dioksīdu saturošie kosmētikas līdzekļi nav alerģiski – tie nomierina ādu, pasargā to no apkārtējās vides piesārņojuma, likvidē apsārtumus un dziedē iekaisumus. Tie arī nodrošina efektīvu aizsardzību pret ultravioleto starojumu un saules izraisītiem apdegumiem, jo titāna dioksīdam, līdzīgi kā cinka oksīdam, piemīt viens no augstākajiem saules staru laušanas koeficientiem.

Drogas padoms: Titāna dioksīdu saturošs vasks ļauj padarīt ievērojami patīkamāku vaksācijas procedūru, jo padara vaska tekstūru maigāku un krēmīgāku, kas atvieglo tā uzklāšanu. Šāda vaska lietošana ļauj arī samazināt apsārtumu, kas rodas pēc procedūras, jo titāna dioksīdam piemīt pretiekaisuma īpašības.