Tējas koka eļļa

Tējas koks (Melaleuca alternifolia) ir Austrālijas reģionam raksturīgs augs ar aromātiskām lapām un vērtīgām dziednieciskām īpašībām. Tējas koka lapu ēteriskā eļļa tiek izmantota kosmētikā un medicīnā kā dabisks antiseptisks, pretvīrusu, pretsēnīšu, prettārpu un imūnsistēmu stimulējošs līdzeklis. Eļļa palīdz dziedēt brūces, apdegumus un insektu kodumus, tā tiek lietota plaušu un saaukstēšanās slimību, herpes vīrusa, mutes dobuma infekciju, kāju un nagu sēnītes ārstēšanai. Tā ir viena no retajām ēteriskajām eļļām, kuru var lietot neatšķaidītu, efektīvi ārstējot pinnes un citas ādas slimības.

Drogas padoms: Kosmētikas līdzekļi, kuru sastāvā ir tējas koka eļļa, kā arī eļļa tīrā veidā, mīkstina nagu kutikulu, dziedē ādas un nagu sēnīšu infekcijas un saplaisājušus ienadžus, palīdz cīnīties ar pinnēm, kā arī nodrošina iekaisumu profilaksi pēc epilācijas procedūrām. Šampūni ar tējas koka eļļu likvidē galvas utis un novērš blaugznu veidošanos. Eļļa tiek izmantota arī kā stresu mazinošs līdzeklis vannas un pirts līdzekļos,tomēr jāņem vērā, ka tējas koka eļļa ir paredzēta tikai ārīgai lietošanai un tā var kairināt jutīgu ādu.