Cerezīns

Cerezīns biežāk sastopams kā balta vai dzeltena vaskveida viela, ko iegūst no dabiskā fosilā vaska – ozokerīta. Tas palielina izturību dažādiem kosmētikas līdzekļiem, piemēram, lūpu krāsām.

Drogas padoms: Lai arī cerezīnu izmanto lūpu spīdumos, kontūrzīmuļos, sejas mitrinātājos un skropstu tušās, šādus dekoratīvās kosmētikas līdzekļus nav ieteicams lietot cilvēkiem ar jutīgu ādu, jo tas var izraisīt ādas kairinājumu vai alerģiju.