Glicerīns

Glicerīns ir bezkrāsaina un nesmaržojoša viela, kas atrodama visās augu un dzīvnieku šūnās, šķīst ūdenī un spirtā, bet nešķīst eļļā. Gan mākslīgi sintezētu, gan no augu eļļām iegūtu glicerīnu lieto kā šķīdinātāju un mitruma uzturētāju, ražojot kosmētikas preces, piemēram, dušas želejas, ziepes, roku, nagu un sejas krēmus. Glicerīns tiek uzskatīts par labu ādas mitrinātāju, jo tam piemīt spēja piesaistīt ādai mitrumu no apkārtējās vides, kā arī veidot uz ādas un matiem aizsargājošu slāni.

Drogas padoms: Glicerīns skaistumkopšanas produktos mitrina un mīkstina ādu, padara to elastīgu, aizsargā no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes, novērš striju veidošanos, kā arī atjauno matu vijīgumu un novērš to lūšanu. Taču ieteicams pievērst uzmanību glicerīna koncentrācijai izvēlētajā kosmētikas līdzeklī, jo sausa gaisa apstākļos (ja telpās vai dabā gaisa mitrums ir mazāks par 45%) un pievienots produktam pārāk lielā koncentrācijā (tradicionāli optimāla glicerīna koncentrācija kosmētikā ir 5–7%), tas var uzsūkt ūdeni no dziļākajiem ādas slāņiem, tādējādi to sausinot.