Greipfrūts

Greipfrūts (Citrus paradisi) ir subtropu zemēs augošs citrusaugs, kura augļi un sēklas satur B9 (folijskābe) vitamīnu, C vitamīnu, provitamīnu A, ēterisko eļļu, augļskābes, bioflavonoīdus, antioksidantus un citas vērtīgas vielas. Tādēļ greipfrūta augļus un sēklu eļļu izmanto imunitātes stiprināšanai un cīņai ar vīrusiem, baktērijām un sēnītēm. Greipfrūta augļu, mizas un sēklu ekstrakts plaši tiek lietots ziepēs un dažādos kosmētikas līdzekļos. Greipfrūta balinošās īpašības palīdz mazināt pigmentācijas plankumus uz ādas, bet spēja atjaunot ādas elastību tiek izmantota pretcelulīta līdzekļos. Mājsaimniecībā greipfrūta ekstraktu izmanto veļas, trauku mazgāšanas un virsmu tīrīšanas līdzekļos.

Drogas padoms: Kosmētikas līdzekļiem, kuru sastāvā ir greipfrūts, piemīt savelkošas un antiseptiskas īpašības, tādēļ tie īpaši ieteicami taukainas ādas kopšanai. Piemēram, skrubji, losjoni, krēmi un maskas ar greipfrūtu attīra un sašaurina poras, novērš pinņu veidošanos, kā arī tonizē ādu un uzlabo sejas krāsu. Greipfrūta balinošās īpašības palīdz mazināt pigmentācijas plankumus uz ādas, bet spēja atjaunot ādas elastību tiek izmantota pretcelulīta līdzekļos. Savukārt matu kopšanas līdzekļus ar greipfrūta ekstraktu izmanto, lai stimulētu matu augšanu un piešķirtu tiem papildu apjomu.