Glikolskābe

Glikolskābe ir dabiska viela, kas atrodama cukurniedrēs, vīnogās un citos augos. Glikolskābi plaši izmanto pīlinga produktos un procedūrās, jo tā saudzīgi noņem atmirušās šūnas, paātrina šūnu atjaunošanos un aizkavē ādas novecošanas procesus. Tomēr pārāk lielai devai glikolskābes var būt kairinoša ietekme uz ādu.   

Drogas padoms: Glikolskābi saturošus kosmētikas līdzekļus ieteicams izmantot, lai padarītu ādu mīkstāku un gludāku, novērstu pinnes, izlīdzinātu grumbiņas, kā arī lai mazinātu piņņu atstātās rētas, pigmentāciju, strijas.